Lid worden?

Als je (misschien) nieuw lid wilt worden, mag je eerst een aantal keer komen kijken. Na 3 opkomsten besluit je of je lid wilt worden of niet. Wil je dit niet, dan betaal je over de kennismakingsperiode geen contributie. Wil je wel lid worden, dan krijg je een inschrijfformulier mee. Deze dient de volgende opkomst worden ingeleverd.

Wil je een keer mee doen bij Scouting Ginneken? Ga dan snel naar de webpagina van de betreffende speltak en vul hier het contact formulier in!

Voor de Bevers, Welpen en Scouts bedraagt de contributie € 15,00 per maand. Voor de RSA leden is dit € 17,00 en voor de Pivo’s € 11,50.

Bij voorkeur vult u de automatische incasso in, die u op het inschrijfformulier aantreft. Automatisch overboeken mag ook. Voor alle andere manieren geldt een toeslag van € 0,75. Mocht het zo zijn dat het betalen van de contributie een probleem is, dan kunt u misschien in aanmerking komen voor een subsidie van de gemeente, bijvoorbeeld met de BredaPas.

Indien u hiervoor niet in aanmerking komt, kan het zijn dat het betalen van de contributie of het kampgeld (even) niet lukt. In dat geval kan er in overleg met de penningmeester een speciale betalingsregeling getroffen worden. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat iedereen de kans krijgt om lid te zijn (en te blijven) van Scouting!
U kunt echter ook begrijpen, dat wij zonder contributie geen goede programma’s meer kunnen maken. Daarom zullen we, als betaling zonder speciale reden erg lang uitblijft, maatregelen (moeten) nemen.

Eénmaal per jaar gaat iedere speltak op zomerkamp  De lengte van het kamp, de plaats waar ze naar toegaan en de inhoud van het kamp zijn per speltak verschillend en afgestemd op de leeftijdsgroep. Veel speltakken gaan door het jaar heen ook nog wel eens een weekend weg. Voor ieder kamp (een week of een weekend) wordt een aparte bijdrage gevraagd, die losstaat van de contributie. Deze bijdrage is afhankelijk van het soort kamp.

Het uniform wordt door u zelf betaald. U kunt bij de speltakleiding informeren of zij nog tweedehands blouse te koop hebben/weten. Per speltak zijn de kosten van de uniformblouses of truien wisselend. De das van Scouting Ginneken kost bij alle speltakken hetzelfde, namelijk € 12,50.

Factsheet Lidmaatschap Scouting Ginneken (PDF)

Contactpersonen en bestuursleden

Voorzitters (vereniging) Brecht den Oude
Maartje Bluekens
[email protected]
[email protected]
Secretaris (vereniging) Manouk van Meer [email protected]
Penningmeester (vereniging) Hugo Zegwaard [email protected]
Groepsbegeleider (vereniging) Michelle Verger-Maas [email protected]
Voorzitter (stichting) Linda Verburg-Meijer [email protected]
Secretaris (stichting) Sjors Troost [email protected]
Penningmeester (stichting) Theo Bernaards
Bestuurslid (stichting) Terry Troost
Bestuurslid (stichting) Femke Dijkers
Vertrouwenspersoon Annika Verstrepen-Verger [email protected]

Als er sprake is van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden je graag te hulp. Ook kun je altijd contact opnemen met het landelijk opvangteam. Dit team bestaat uit landelijk vrijwilligers die groepsbesturen adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen Scoutinggroepen indien nodig door naar de juiste instanties. Meer informatie over het landelijk opvangteam is hier te lezen.

Uitschrijven / Stoppen

Er is natuurlijk een tijd van komen en een tijd van gaan.

We hopen natuurlijk dat onze leden zolang als mogelijk met plezier naar Scouting komen en later zelfs hun steentje bij dragen door leiding te komen geven.

Mocht dit nou helaas toch niet lukken om wat voor reden dan ook, stuur dan een mailtje naar de speltak door het contactformulier in te vullen of naar de contactpersoon binnen het leidingteam van uw zoon en/of dochter. Deze zullen de uitschrijving in orde maken.

Gezien per kwartaal de contributie word geïnd zal het opeenvolgend kwartaal de contributie worden stopgezet.

Accomodatie

Onze accomodatie ligt op een unieke plaats in het hart van ’t Ginneken te Breda.

Onze accomodatie ligt aan de Mark en is 10 minuten lopen naar het Bos,
Hier maken wij als groep bijna wekelijks gebruik van!

In de zomer zijn we dus vaak te vinden bij het water en in het bos, en in de winter hebben we een aantal lokalen tot onze beschikking waar we van alles kunnen doen!

LETOP! Wij verhuren deze accomodatie niet, hierover emailen heeft dus geen zin!.

Privacybeleid en Gedragsregels

Privacybeleid
Klik op deze link voor ons privacybeleid met betrekking tot de nieuwe AVG en GDPR wet.

 

Gedragsregels
Wie denkt aan kinderen, jongeren en Scouting, denkt direct aan spel, plezier en een uitdagend leven. Niemand associeert deze woorden met grensoverschrijdend gedrag. Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is één van de maatregelen die Scouting Nederland getroffen heeft om binnen de organisatie een veilige omgeving voor kinderen te bieden. Daarnaast besteedt Scouting Nederland aandacht aan het onderwerp in trainingen en beschikt Scouting Nederland over een Protocol grensoverschrijdend gedrag.

Wij als Scouting Ginneken hanteren de gedragscode van Scouting Nederland. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar deze pagina.

 

Huisregelement Scouting Ginneken

Middels onderstaande link is het nieuwe huisregelement te vinden:

Huisreglement – Scouting Ginneken – 2022

Contact

Scouting Ginneken

Duivelsbruglaan 17
4835JD Breda

 

Vul onderstaande contact formulier in met uw vraag en u ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie!